sobota, junij 24, 2006

Šp fsmsđmko štpdčsbo

Šp fsmsđmko štpdčsbo... ups, danes me vleče kar nekako na desno. Tudi na tipkovnici, ker sem pod vplivom ravnokar končane slovesnosti od dnevu državnosti. Posebnega komentarja niti nima smisla pisati. Vse je vleklo na desno. Voditelje, nastopajoče, še ognjemet na koncu. Ob tem, da je bil ognjemet na koncu še najbolj pozitivna stvar celotne prireditve. To, da je bil predolg ob vseh nacionalnih čustvih, ki jih je nedvomno vzbudil (poskušam povzeti naivna pričakovanja snovalcev), niti ni pomembno. Verjetno niti ni pomembno, da je minuta le-tega stala vsaj eno operacijsko mizo, pa naj bo Moillerova ali pa od "samaritancev" z najvišjo ceno. Patriotizem je pa verjetno zaradi tega le nekaj nivojev kot prej.

In da ne bom samo kritiziral. Celo govor predsednika vlade je imel dve svetli izjemi. Omenil je pomen farmacevtske industrije (finančni minister bi vedel takoj povedati, koliko slovenskega BDP-ja prispevata naša bluechipa) in celo moje raziskovalno področje. Pohvalno.

Sedaj pa se grem poneumljat še naprej. Na BS playerju (ki je mimogrede tudi plod slovenskega znanja), me čaka 40 year old virgin. Upam, da bo tako bedast, da bo vsaj smešen.

In potem čakam, kaj bo o videni propagandi napisal g. Crnkovič.

[prevod za tiste, ki se vam ne da gledati na tipkovnico: Po današnji proslavi]

Ni komentarjev: