sreda, julij 19, 2006

Cairns (2)

Se vedno sem na severu Avstralije (kongres pac traja 10 in se nekaj dni), in koncno mi je uspelo obiti gneco, ki vlada na racunalnikih vecino casa. Kljub temu, da je dezela zelo razvita, se namrec nekateri internet cafeji obanasajo, kot da je dostop zlat, samo ker je toliko turistov, je vedno vse polno. Sem pa sedaj nasel na faksu se kak racunalnik.

Kot sem se pritozil zadnjic, nismo imeli ravno najlepsega vremena. Domacini pravijo, da v Cairsnu pozimi (down under je namrec zima) nikoli ni dveh zaporednih dezevnih dni. Ocitno smo farmacevti nekaj posebnega, ker smo pripeljali ne dveh, ampak stiri. Sicer bom "drizzle", samo sonca ni bilo kaj veliko videti.

Je pa zato sedaj drugi dan zapored ful lepo vreme, ravno takrat, ko mora biti. Vceraj smo namrec sli na Great Barrier Reef. Precej ljudem je bilo verjetno zal, da so sli, ker je bilo morje "rahlo" valovito, ampak verjamem, da jih ni bilo zal, ko smo prisli tja. Sicer se zaradi navala nisem odlocil na potapljanje, ampak naj bi snorklal, kar mi seveda ni uspelo. Pac, potapljanje na dih ni tako super kot z opremo, ampak mi je vseeno uspelo videti vse zadeve, plavati z zelvami, oprezati za Nemoti "clown fish" in tako naprej. Seveda nas je posteno nakurilo sonce, ker je pihal veter in sploh ni bilo vroce, ampak hujse ni.

Je pa tudi samo mesto ozivelo. Sredi mesta ob glavni promenadi imajo namrec eno veliko laguno, malo peska, malo trdne podlage, samo vse ful cisto (kot nasplosno vse v Avstraliji). Vsepovsod je polno ljudi, zvecer ful dogaja, pa tudi sredi dneva so polne ulice, ker je pac zima in je tu je "hladno" in suho. Subtropsko in ful lepo. Treba videti.

Sedaj me caka se nekaj zanimivih IPSF vecerov. Danes je DF drazba (Jin bo verjetno spet zapravil celo premozenje), potem pa se en beach party in avstralsko vecer, pa seveda gala vecerja. In potem konec :-(

Naslednjic se verjetno oglasim iz Melbourna (se prej moram sicer kupiti en flis, ker je tam trenutno okoli 8-16 stopinj) ali pa iz Singapura. Komaj cakam ;-)

1 komentar:

pijanec pravi ...

Kljub temu, da je dezela zelo razvita, se namrec nekateri internet cafeji obanasajo, kot da je dostop zlat, samo ker je toliko turistov, je vedno vse polno.

Internetni dostop v Avstraliji je zlat! In predvsem drag in precej omejen - omejitve prenosa podatkov so nesramno nizke in jih povprečen Evropejec preseže v 3 dnevih. Pravzaprav je Avstralija po razvitosti telekomunikacij na predzadnjem mestu med razvitimi državami.