nedelja, julij 16, 2006

Cairns (1)

Tokrat se spet oglasam iz Cairnsa.

Kaj sem pocel zadnje dni, odkar sem prisel v Avstralijo?

Torej, najprej sem se poskusil navaditi na to, da vsi vozijo po levi strani. Sicer Jin, ki je iz Singapura, kjer prav tako vozijo po napacni strani, tega ne razume (pa se vozi ne), samo kar nekako se ne morem navaditi, da so na voznikovi strani mali otroci in da moras pogledati na drugo stran ceste, da te kaj ne povozi. Pac, se navadis, da pogledas na obe, pa je. Samo se vedno je cudno. Zelo cudno.

Se par besed ob Sydneyu. Mesto je ful lepo, precej veliko in zelo moderno. V tem casu, ko je tukaj zima, je tudi rahlo hladno, zato imajo skoraj vsi plinsko ogrevane vrtove (restavracije, bari, ipd), ker se Avstralcem, predvsem pa turistom, ne da sedeti notri. Torej, stvari za videti so vsekakor Opera (to je treba pogledati, ko ni predstav, ker je obcutek, ko si v veliki dvorani in po moznosti se kdo igra na orgle, prav fenomenalen), in okolica ter zelo lep skyline. Potem se splaca kupiti Sydney pass, ker imas na voljo dva posebna busa, ki te vozita po tockah in vozniki so strasno prijazni. Zelo dobra ogranizacija, gres dol, ko ti pase, ipd. En za mesto in en za cudovita predmestja.

Potem pa sva bila se v enem Powerhouse muzeju, kjer imajo res vse. In se napol zastonj prides notri. Od zacetkov Avstralije, tehnicnih dosezkov, posebnosti, vesolja. In se poskuse lahko delas, ker imajo en eksperimentalni del. Cel dan si lahko notri. Se en must be je Sydney Tower, kjer se peljejo na 3D prezentacijo, potem pa si ogledas mesto z nekaj vec kot 300 m visine. Fenomenalno.

Zadnja, ampak nujna zadeva, ki jo je treba narediti, pa je obisk Blue Mountains. Gore so modre od etericnega olja evkaliptusa. Pragozd, kjer se lahko sprehajas ure, super klima, in ena divja pecina, kjer so rahlo stran tri skale (Three Sisters), kar lahko celo gres. In dozivis orkan, ker vmes divje piha, samo obcutek je pa super).

No, sedaj smo pa na kongresu v Cairnsu. Precej toplo in zelo vlazno. Sonca sicer ni prevec, in se cakamo, da bo en dan v celoti soncen, ampak saj bo. Imamo se en teden. Vsekakor je pa mesto bolj zivo ponoci kot podnevi, ker je polno lokalov (cele ulice le-teh).

In da se se malo pohvalim, ker sem iz EU. Najbolj divje delegacije so Portugalci, Francozi, Islandci in mi. Pa tudi Nizozemci so precej pridni. Z domacini skupaj smo jim pokazali, kako se zura.

En "drizzling" pozdrav iz Cairnsa.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

go Tomi, go