četrtek, avgust 10, 2006

Po mestu se vozi žirafa

Ljubljana se, kot vse kaže, turistično prebuja. Že tako ali tako je poleti slušati po mestu več italijanščine in angleščine kot pa slovenščine (in sljovenštine), sedaj se je nekaj premaknilo tudi v glavah uradnikov. Končno bomo dobili vzpenjačo, ki bo, ne tako kot pred leti žerjav na gradu, za katerega so turisti spraševali, če je znamenitost, gradu dala nekaj življenja. Projekt PCL se je premaknil z mrtve točke in mogoče lahko v bližnji prihodnosti turiste pričaka sodoben center, ki se ga Slovenci ne bomo sramovali. Manjka samo še shuttle prevoz iz letališča (po navedbah uprave Letališča se bo Brnik osredotočil, da postane regionalno središče in vozlišče).

In še eno zabavno zadevo smo dobili. Po zgledu skoraj večine (zahodnih) prestolnic, je center Ljubljane povezan z živalskim vrtom. Prav čedno izgleda tale bus, ki upam, da se bo prijel (če pa proga ne bo rentabilna, upam, da jo bo vsaj MOL sofinancirala).

Sicer pa, mesto je podjetje. Če bo na županskih volitvah kandidiral Janković, se ga splača podpreti. Če je lahko postavil sistem Mercator, lahko izpod vode potegne tudi Ljubljano.


2 komentarja:

Anonimni pravi ...

tomi: a si res napisal "bomo dobili vzpenjaco" ajejej....
da ne omenim, kako si prvi, ki mu je zadeva vsec

Tomi pravi ...

Pri velikosti Slovenije se lahko poenotimo in se to, kar se dogaja v prestolnici, tiče vseh prebivalcev. Ker mislim, da si meril na to.

Drugače pa nisem ne prvi ne edini, ki mu je projekt, ki je končno dočakal zavidljivo stopnjo, všeč. Mogoče razmišljam drugače kot povprečni Slovenec. Med drugim tudi podpiram projekt Šumi, ki ga velika večina ne. Zakaj? Ker mesto se mora razvijati in ne trohneti.