petek, september 22, 2006

Kovačeva kobila na Filozofski fakulteti

Na poti med ustanovama (na žalost me morem reči hišama, čeprav se mi je ta izraz za organizacijo usedel na jezik/tipkovnico), kjer zadnjih nekaj tednov preživim večino dneva, FFa in CTK, se je pojavila moda listkov. Listki na parkiranih vozilih, ki so oskrbovali otvoritev ene fancy trgovine s stanovanjsko opremo na vogalu Igriške, grozilni - "Parkirali ste na mestu, kjer parkiranje ni dovoljeno. Naslednjič bo vozilo odstranjeno" - zataknjeni za brisalec parkiranega vozila pred FF, in opozorilno-informativni - "Vozilo je v okvari. Nek priimek na Š, se ne spomnim, kateri."

Potem pa še največja cvetka med njimi. Na vratih ograje notranje parkirišča omenjene ustanove. Citiram (če bi ta računalnik imel BT, bi priložil še sliko): "Ko parkirate obvezno zaklepajte vrata". Ustanova, ki producira "cvet" slovenskega slovstva in slovničarstva, si privošči takšno umetnijo. Saj ne razumem, kaj je hujše, navodilo, da naj med parkiranjem zaklepam vrata ali, če stavek verjetno razumem tako, kot je želel semantike in jasnostni neuki pisec, da manjka več kot očitna vejica. Priznam, alergičen sem, ko ljudje pred in po vrinjenih stavkih ne pišejo vejic. Alergičen sem ob neuporabi dvojine in rodilnika. Posebej v javnih medijih. Ampak, dejstva, da omenjenega opozorila ni nihče prebral oz. da ga verjetno zaposleni na FF skoraj morajo prebrati in ob tem ne ukrepajo, pa ne razumem.

Upam, da se bo stanje popravilo. Je pa še vedno prikaz kaotičnega stanja in neznanja na naših fakultetah.

2 komentarja:

Nina pravi ...

Hehe, to me spominja na moj prvi kolokvij in sicer iz predmeta Teorija organizacij.
S tem, da je bila sama organizacija kolokvija neki katastrofalnega. Že tako je bil kolokvij predviden za petek zvečer ob osmih. Nato so organizatorji zamudili kake tričetrt ure.. Ter nas potem še ene 20 minut niso znali razporediti po predavalnicah. Ter nato narobe razdelili vprašalnike. Pa nikakor se niso mogl zment, kdo nas bo sploh nadzoroval po posameznih predavalnicah, kjer smo pisali.

Ne, organizacija jim res ni šla :)

Tomi pravi ...

Se nam je na faksu že zgodilo podobno, in sicer pri enem "priljubljenem" kolokviju v drugem letniku.

Je bila pa vsaj "božična" naloga bolj lahka, rok je bil namreč nekaj po 20. decembru.