sobota, september 30, 2006

Zver se je spet "izkazal"

Danes je v prispevku o zlatih maturantih na nacionalki minister Zver povedal med drugim: "...kajti od vas se pričakuje več kot od povprečnih in podpovrečnih...". Vsekakor netaktna, če ne žaljiva izjava. Iz nje lahko sklepamo, da s(m) vsi, ki so dosegli na maturi manj kot 30 točk, povprečni oz. podpovprečni. Sam sem jih imel 28, pa sem po mojem mnenju dosti uspešen. Pa imamo v naši generaciji še bolj uspešne, ki tudi niso imeli 30 ali več točk. Recimo Ž.

To, da je minister v isti (skoraj) isti koš vrgel 95% populacije maturantov, je neumnost. Saj sicer ni sam kriv, ker mu govore tako ali tako pišejo drugi. Napaka je torej nekje ne ministrstvu, ampak vseeno, minister bi ga pa mogoče lahko prebral, preden ga prebere. Če gimnazijci še vedno veljajo za bodoče intelektualce, bi lahko k temi pristopil bolj taktno.

Zgolj manjša neumnost, ampak popolnoma v skladu z delovanjem naše vlade.

6 komentarjev:

PyroBor pravi ...

Ne se sikerat... Jez sm jih mel dost manj... Ampak se lahko tolažim da sem po njegovem govoru toliko pameten kot tisti ki jih je imel 29 :)

Tomi pravi ...

Zver je pač politik, ki ne razmišlja s svojo glavo. Saj upam, da me kmalu za nekaj časa Slovenija ne bo zanimala. Vsaj za kakšno leto ali dve.

Jana pravi ...

Nič ne izda človeka tako, kot ga izdajo besede, ki jih čvekne. ;)

kai pravi ...

Napaka za ta govor se nahaja v razlogu ZA KOGA je bil govor pisan. Dejstvo je, da je treba pihat na dušo bodočim priležnikom. Da je žaljivo vplivala da ostale maturante, žal nikogar ne briga. Slovenija je idiotsko zaostala - še vedno ljudje štejejo samo, če so maximalno uspešni. Pasje. Poleg tega, da ga itak RIC serje totalno.

Omenila bi sorodno žaljivo izjavo:
pisalo se je leto 2003, prvo predavanje na Pravni fakulteti. Citiram gospoda dekana:
3/4 od vas tega faxa ne bosta naredile, tako da raje takoj vstanite in pejte, ker odžirate prostor pridnim študentom.
V tistm trenutku sm misnla, da ga bom ustrelila. Svinja vzvišena.

lale pravi ...

Preprosto: iz njegovega govora ne sledi sklep, da so vsi s 30 ali manj točkami povprečni/podpovprečni, je logično nepravilen. Ker si napačno sklepal, si pravzaprav pokazal, da nadpovprečen zagotovo nisi. :)

Tomi pravi ...

Čisto logično: "od vas", kjer so "oni" tisti, ki so imeli 30 točk ali več, se pričakuje več kot od "ostalih" - ki 30 ali več točk niso imeli. "Oni" so nadpovprečni, ostali pa smo (pod)povprečni.

Ampak, da ne boš mislil, da me izjava obremenjuje. Se stran za dovolj uspešnega, pa naj bom pod-, 0- ali nad- povprečen.