petek, oktober 27, 2006

Spet DARS

Inspiron je že večkrat pisal o problemih, ki jih DARS in ostali cvetovi slovenske javne sfere povzročajo slovenskim voznikom. Razumem, da nastajajo problemi, ker se ljudje izogibajo cestninam in ker na stranskih cestah potekajo dela, ni mi pa jasno, zakaj sem moral danes zvečer na ABC stezi čakati celih pet minut (sem vsaj v miru slišal intervju z Russllom Couttsom) na cestnini Kompolje? Če je ABC namenjen samo uporabnikom, ki se tam tako ali tako ne smejo ustavljati, zakaj potem zastoji? Da ne omenjam niti, da bi bilo vse ABC steze podaljšati, da bi se uporabniki izognili vrstam, ki se naberejo na ostalih stezah? In nenazadnje, kdaj bomo dejansko imel "free-flow" promet po (sicer slabo načrtovanih) avtocestah, kot ga poznamo po tujini?

2 komentarja:

DrMinistr pravi ...

KO se vozim za vikend domov na Vrhniki večkrat vidim celo bolj komično situacij. Večkrat vozniki z ABC zavijejo na stezo, ki "ni namenjena njim", ker je tam precej manjša kolona. Pa zmaga še en argument, zakaj ne imeti ABCja...

Tomi pravi ...

Ponavadi imam sicer z ABC-jem pozitivne izkušnje, posebej, ker se mi ne da dvigovati in spuščati šipe, samo ABC proge so ob gnečah popolnoma neuporabne. To bi lahko DARS načrtoval prej.