nedelja, december 03, 2006

Zakaj na "pranger" postaviti bodočega zmagovalca?

Prejšnjega Bara nisem gledal in tudi letošnjega ne bi, če bi ob sobotah zvečer imel kaj bolj pametnega za početi (nekaj mi pravi, da bi bilo dobro, da bi imel dekle, ker bi potem lahko sobotne večere podobno inteligentno preživljal v zabaviščnih centrih). (samo)sarkazem na stran, včeraj sem bil rahlo jezen, ker je iz Bara izpadla Špela. Glede na to, kakšne neumnosti je (vsaj glede na včerajšnji pregled tedna) počel Gregor, bi moral leteli ven on.

Potem pa sem ugotovil, da je nelogičnosti navkljub Klemen naredil najaracionalnejšo potezo. Verjetno ni treba biti jasnovidec, da vidiš, da je Emilu usojeno mesto zmagovalca. Špela pa se je v začetku precej zamerila gledalcem. Postavitev Emila na vroči stol poleg Špele je bila tako preračunljiva kot popolnoma win-win situacija tako za udeležence kot Pro Plus. Zakaj?

Če bi postavil na stol Gregorja, in bi se zgodila pravica ter bi ta izpadel, potem bi se v finalu za zmago precej enakovredno kosala Klemen in Emil. Kar zanj ne bi bilo dobro, če hoče zmagati. S postavitvijo Emila pa si je povečal možnost, da zmaga. Recimo, da bi Emil po nekem čudežu odletel ven, potem bi Klemen bil teoretično zmagovalec. Špela je rahlo sitna, Gregor pa arogantnen južnjak, brez dvoma. Sicer Emil ni šel ven, ampak vsaj poskusil je. Zadeva je v končni fazi enaka, če bi postavil Gregorja (Špela in Gregor bi v tem ali naslednjem krogu izpadla).

Emila pa je bila win-situacija tudi za Pro Plus. Glasujejo predvsem ženske in te so se zbale, da njihov Emil ne bi izpadel. Zato tudi 40.000 glasov. In ker je Špela edina (pa še simpatična) ženska, je glasovalo tudi precej moške populacije. Zaslužiti 50.000 € samo na naivnežih pa tudi ni slabo.

In zadeva se bo ponovila v naslednjem krogu, ko bo izpadel Gregor (proti Klemnu ali Emilu, odvisno od tega, kdo bo boljši naslednji teden) in pa seveda finalu. Zlata jama za Pro Plus.

Ni komentarjev: