ponedeljek, januar 15, 2007

Naša država mora...

(sicer sem ponavadi, tudi po strokovni plati pristaš predlogov in ne ukazov, samo tole je pa že preveč)

... nujno ukreniti nekaj zadev, ki se nanašajo na sedež vlade in urad predsednika države ter vse spremljajoče zadeve. Potrebno je:

  • prestaviti sedež vlade in urad predsednika države, ker vsak državniški obisk povzroči zmedo tekočega in stoječega prometa, kot tudi pretoka pešcev. Umestitev sedežev teh dveh ustanov ob trenutni prometni ureditvi onemogoča normalen pretok običajnega prometa, saj sta stavbi (oz. stavba) umeščeni v center prestolnice. Mogoče je že sama postavitev bila primerna v času izgradnje, ko prometa skoraj ni bilo in se je stavba nahajala na samem obrobju, sedaj pa je zaradi rasti mesta lokacija povsem neustrezna.
  • zagotoviti ustrezno število policistov, ki se znajo na primeren način odzivati na reakcije občanov. Potrebno je namreč razumeti, da neustreza označba zapor povzroča upravičeno nejevoljo med občani in obiskovalci, in cinične pripombe varuhov redu stanja nikakor ne izboljšajo, ampak samo poslabšajo.
(sestavek napisan iz lastnih izkušenj in opažanj ob proslavi ob vstopu v evro območje in prešnjih prireditev. Ker se na dotični strani dostikrat znajde kakšen zdolgočasen administrator Urada vlade za informiranje, upam, da bo pritožba padla na plodna tla)

3 komentarji:

DrMinistr pravi ...

"Ker se na dotični strani dostikrat znajde kakšen zdolgočasen administrator Urada vlade..."

Dobro do je to blog, ker če bi napisal na kašnem furumu...ja, ne bi dočakal veliko komentarjev, preden bi bil post zbrisan.
Se pa strinjam z napisanim.

Anonimni pravi ...

off records...gledam tvojo fotko in tisto od sonje javornik na siolovem blogu...a sta vidva kaj v sorodu?

strinjam se s tabo glede protokolarnih srečanj...lp!

Tomi pravi ...

Anonimni: off the record, na srečo ne. Drugače pa ne...

Drministr: glede na to, da je Guštin moral umakniti svoj zapis z bloga, ni nujno, da se kaj takega ne bi zgodilo tudi meni. Samo glede na vse bloge, ki so družbeno- in državnokritični, se mi ni za bati, verjetno.