nedelja, februar 18, 2007

Posebej moraš biti previden pri petem vprašanju

Dejstvo, da se na trenutke počutim kot medijski puščavnik, ima za posledico zelo skromno minutažo, ki jo preživim pred televizijskih zaslonom. Verjetno zaradi tega tudi prej opazim kakšno stvar, ki me pritegne zaradi svoje vsebine ali izvedbe. Kot je recimo zadnja reklama nacionalke za Milijonarja. Tista v dvigalu, kjer Romih daje napotke Jonasu, na kaj je potrebno biti pozoren pri vodenju1.

Če se za Romiha ne morem odločiti, ali mi je kot voditelj všeč ali ne (in to ne nujno zaradi njegovih voditeljskih sposobnosti), je Jonas nesporno eden boljših komedijantov zadnje čase. Posebej v intervjuju z Vesno Milek v včerajšnji Sobotni prilogi so vidni (ne)zavedni shizofreidni2 preskoki med njim in alter-egom Luko Koprom, in glede na koncept spota bi si upal trditi, da je Jonas imel pri snovanju svoje prste vmes. Celo Romiih deluje popolno za vlogo. Pri Jonasu pa tako ali tako nikoli ne vemo, kaj misli resno in česa ne.

Končno ena dobra produkcija naše nacionalne RTV hiše (očitno je, da še tako ozkogledna oblast in s tem uredniška politika ne more zavreti dobrih idej).1 Priporočam se za kvaliteten posnetek omenjenega prispevka, ki ga eden od omenjenih akterjev po vsej verjetnosti lahko priskrbi.
2 Termin se ne nanaša na patofiziološko stanje, ampak temu zgolj podobno in zaradi svoje narave odraža zavestnost.

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Jonas je lahko car, saj ni nobenga drugega v Sloveniji, ki bi bil vsaj povprečen komik... Jaz bi ob boku Jonasu postavil Hribarja in še Hribarjevega kolega, ki oponaša Drnovška...potem bi dodal še ekipo iz TV Popra (B. Kobal,I. Malalan, S. Verč in B.Devetak) in poudarjam...tem se lahko reče komiki...ostalo je le nekaj zameglenega...v bistvu nič.
Za dobrimi komiki (torej 1.liga komikov...in ne druga liga kamor spadajo prej omenjeni ljudje) je treba gledat Angleže, Italijane,...to so profiji.
Kot primer naj navedem: Rosario Fiorello aka Fiorello . Mislim, da je že to ime več kot dovolj.

LP!

hrcEk pravi ...

http://www.youtube.com/watch?v=hIAGxIOytH0

men se ti zdi pa omenjeni spot spet še ena totalno debilizirana amaterska izvedba RTVja. še posebn nonsense pa je, da bo romih učiu jonasa: "za prvič no". manjka jim samokritike. res jim manjka. ker tko se stvari PAČ ne dela. btw: v ozadju pa preliman špegu zto, da se kamere ne vid. ja lol no.

Tomi pravi ...

Jonas pravi drugače. Oz. bralci/obiskovalci bloga.

Anonimni pravi ...

tomi> Folk je pac nezahteven...in jim je ze taka stvar presezek. Glede na kvaliteto domace komedije in komedijantov je to povsem razumljivo.

Tomi pravi ...

zadnji anonimni: želiš na nek ne preveč prikrit način povedat, da sem tudi sam nezahteven?

Ker če je temu tako, potem si uradil popolnoma mimo.

Drugače se je pa glede Jonasovega humorja razvila na njegovem blogu debata, kjer se da izluščiti, da njegovega humorja naj je bi odobravali tisti, ki ga ne razumejo (povzetek zapisov).