četrtek, februar 15, 2007

Strokovni blogi

Med pregledovanjem napotkov (ali refferals) na stran sem zasledil tudi temo o medicinskih blogih. Zelo pohvalno, glede na prejšnje stanje, je bilo, da se avtorica zanima tudi za bloge sorodnih strok, ki sodelujemo v t.i. zdravstvenih timih (če pogledate profile, vam bo jasno, da gre za precej klasičen zdravstveni tim).

Kako torej kaže na farma-blog sceni? Kar se tiče "resnih - diplomiranih", je prisoten Luka, mlajši kolegi pa so malo bolj pridni. Bor je prisoten že nekaj časa, Matej se je pridružil pred kratkim, svoje izkušnje iz Francije pa deli tudi Tjaša. Iz FFa izhaja tudi Matias, ki pa je zadnje čase malo bolj fotograf (in to zelo dober). Posredno iz stroke pa je še MrMojo, ki je sicer druge stroke, vendar je strokovni prevajalec tudi za področje farmacije.

Ideja, da se strokovnjaki sorodnih področij poznamo, je pohvalna. S tem dosegamo povezanost in dolgoročno krepimo enotnost v stroki. Lep primer, kako spletna scena (izven informatike) deluje, pa so slovenski fotoblogerji.

7 komentarjev:

Luka pravi ...

Hvala za link, a te moram žal malce popraviti. Nisem še diplomiral... Še vedno ne... Čakam, da bom lahko opravil zadnji izpit in se nato lotil diplome.
Sicer pa lepo, da si zbral na enem mestu povezave do blogov, ki jih pišejo ljudje iz naše stroke! Fino bi bilo, če bi obstajal še blog prav o farmaciji, novostih, trenutnih "aferah" in njihovem ozadju, lažeh in resnicah, "ljudski modrosti" in podobno!

Tomi pravi ...

Ker spadaš med resne, ne še ravno diplomirane, potem se lahko najdeš v tej skupini.

Ti kar lepo počasi, ker tako se daleč pride ;-)

matias pravi ...

hvala za kompliment ;)

Mih@ pravi ...

Hvala za link :P
BTW Čekaut: http://mr-foto.net/

PyroBor pravi ...

MrMojo aka as Lucas aka LucasBuck?
Pa očitno je res on :) nism vedu da on tud piše blog:P

Tomi pravi ...

matias: hja, nimam ravno navade, da bi kar tako govoril. Saj veš, da se dobro blago hvali :-)

pyrobor: če ti tako praviš, potem bo že držalo. Sicer ga še nisem prebral v celoti, ampak je pa na prvi met očesa zanimiv.

Mr Mojo pravi ...

@PyroBor: The one and only.
@Tomi: Hvala za uvrstitev med resne, čeprav razen o protikadilskem zakonu ne pišem o temah, povezanih s farmacijo.
Vsekakor bom prečekiral tudi druge navedene bloge. Če ne bi obstajala blogrola.com, bi mi ta post ušel z radarja.
lp
MrMojo
aka Lucas
aka LucasBuck
aka Aka