četrtek, marec 22, 2007

Kateremu mediju se lahko odpoveste?

To je bilo vprašanje, ki so ga danes zjutraj postavili na Valu 202. Ne presenetljivo je bil napogostejši odgovor televizija, kjer so bile ostale možnosti še internet, radio in tiskani mediji.

Ljudje počasi ugotavljajo, da je informacije na veliko lažji in nemoteč način mogoče dobiti preko radia, internet je še bolj selektiven in ažuren, poleg tega pa nudi tudi multimedijske vsebine na zahtevo (razen, če uredniška politika oddaje umakne iz arhiva).

Sam recimo večino tedna nimam vedno dostopa do interneta in televizije, pa prvega pogrešam, slednje pa sploh ne. Nekako ne bi maral, da bi mi spored narekoval, kdaj gledam zadevo in kdaj si ne smem privoščiti pavze.

Kaj pa vi?

4 komentarji:

Dajana pravi ...

Televizije se takoj odpovem. Sploh ne gledam. Radia ne poslušam, cajtnga ne berem. LP

kinky tone pravi ...

No, jaz resno razmišljam o odpovedi časopisa. Čeprav gre za Delo in so razlogi tudi v vse bolj čudaški uredniški politiki. Ampak, ugotovil sem tudi, da večino informacij že vem, če se čez dan sprehodim po nekaterioh blogih in če vsaj z enim ušesom poslušam poročila. (z levim)

razkritOdkirto pravi ...

Odpovem se kar težko katermu od medijev.

Če bi po vrsti razvrstila od najmanj uporabnega medija pa do najbolj uporabnega, bi bil ta:

-časopis
-televizija
-radio
-internet

Internet je medij, preko katerega lahko danes poslušaš radio, bereš spletni časopis, gledaš tv ali določene oddaje.

Ampak nasplošno pa ne morem na inernetku mimo http://www.ednevnik.si/blog.php.

Lep pozdrav,
razkritOdkrito

Anonimni pravi ...

Meni osebno je tako, da internet postaja edini zanesljivi medij in edini, ki se lahko še (najbolj) lahko upira cenzuri...na radio in TV pa uprabljam za glasbo (in kakšen film....a vedno bolj redko).
Časopis...breme le zastonj časopis...in priznam...kupim ob četrtkih Delo zaradi Poleta in priloge Znanost...in to je to!

LP!