nedelja, marec 04, 2007

Provokacije

Svetlana Makakovič je s svojim provokativnim prispevkom spet mešala štrene na sceni. Nanjo je naprej opozoril Jonas, oglasil se je tudi Crnkovič, komentiral ga je spet Jonas. Čeprav pri slednjem zapisu ni najbolj jasno, ali je dober ali ne. Slovenci menda tako nikoli ne znamo pretirano potegniti na eno stran.

Moralizirati o tem, kdo ima prav, kdo deloma in kdo ne, je nesmiselno, je pa celotno dogajanje zabavno. Mnogo bolj kot Kahlove Pathije. Dejstvo, da trenutno v Sloveniji manjka pomembnejših novic, pa ostaja.

(in še ena parodija naših južnih sosedov, ki je ravno trenutku primerno prišla na mail)

1 komentar:

Luka pravi ...

Sam sem mnenja, da naj se naše izražanje prilagaja trenutni situaciji. Žal pa se prevečkrat izkaže naša dvoličnost in lekcija, ki jo sliši sinko potem, ko je pri južni glasen prdec pospremil z znanim fak, izgleda nekako takole:
"Mulc, hausarest imaš! Da mi neb niti pisnu! (...) U kurac naj gre vse spet mi je čik u pir padu."
In kot je bilo že rečeno, doma je vse dovoljeno razen če pridejo sorodniki na obisk. Tedaj je pa našega papagaja nujno zapreti v drugo nadstropje in tašči razložiti, da je pač od starosti crknil, pardon žalostno preminul v spanju. Mah kurac, ušu nam je ko je mulc odprta vrata pustu!