četrtek, september 13, 2007

Ihla Formosa, part 2

Spet je minilo nekaj časa od moje zadnje revizije počitnic (krivci so podobni kot prejšnjič). Upam, da me spomin še ni zapustil in bo od vtisov še nekaj našlo pod pod tipkovnico. No, pa začnimo…

S sejma se je popotna druščina napotila na enostavno kosilo, kolikor je to sploh ob domačinih, ki ti želijo ponuditi kulinarične pestrosti po neslovenskih (nizkih, da bo pomote), mogoče. Dejstvo je, da od dopusta sedaj nabolj pogrešam hrano in pijačo. Kosilu pa je sledila pot na jugozahod, ki je glede na ostale dele verjetno bolj zapostavljan, posebej glede na prometno infrastrukturo. Mimo gora in preko večkilometrskega predora smo mimo riževih polj prišli do konca avtoceste in naprej do manjšega kraja (na žalost se sedaj ne spomnim imena), kjer imajo ''cold springs''. Za razliko od večine vrelcev, ki imajo vročo vodo, ta bruha vodo ohlajeno na nekaj stopinj. Tudi rahlo bazična in gazirana, po mojem mnenju sicer ogabnega okusa, vendar odličen vmesni izdelek. Iz nje delane pijače so preverjeno okusne.

Precej nenavadno se mi je zdelo, da toplice niso segrerirane, saj lahko tam srečate od vreščave mularije do poslovnežev, ki želijo prijetno zaključiti delovnik. Čeprav tega sam ne bi delal, ker mi se same toplice ne zdijo nič posebnega, pa še rahlo azijsko umazane so.

Cold Springs Taiwan - Source: http://metrodusa.blogspot.com/

Cold Springs Taiwan - Source: http://metrodusa.blogspot.com/

Ker smo bili ravno v regiji, smo se odločili pogledati še muzej na prostem . Najprej smo se sicer malo načakali, ker se je pred vhodom naredila gneča, ker ima muzej po šesti prost vstop.

Nato pa so nas pozdravili aboriginski kipi, rahlo bolj oglatih potez kot njihovi sorodniki na jugu.

Veliko atrakcij je bilo sicer že zaprtih, na mojo žalost tudi tradicionalna hiša, ki je res specifična za ta del Azije, se je pa dalo (logično) sprehoditi po trgovinah in obiskati enega od neštetih templjev. Ta specifični je namenjem predvsem študentom, ki se priporočajo za dobre rezultate izpitov (ne pa kot pri nas, ko bodo naslednje generacije študentov Boga občutile samo ob položnicah Janeza J. prečastitega)

Taiwanese Temple - Source: http://metrodusa.blogspot.com/

Toliko za sedaj, kje se je odličen glutenous rice in kako se ob vetru trese Taipei 101, pa naslednjič.

Ni komentarjev: