sreda, november 07, 2007

Gre res za Slovenijo?

Verjetno ste v zadnjih dneh prejeli neželeno elektronsko sporočilo, ki ga v podporo enega od kandidatov pošilja Jure Tanko. Politična propaganda kot takšna, vendar me je zmotilo nekaj dejstev.

Enostavno iskanje po spletu pokaže, da je Jure Tanko mladenič pri 21. letih član Tekaškega kluba Ribnica, kar samo po sebi ni nič spornega. Druga zanimivost, ki jo najde iskanje, pa je, da je iz Ribnice tudi g. Jože Tanko, član in vodja poslanske skupine SDS. Tretja zanimivost, ki pa izvira iz sporočila, pa je to, da mladenič uporablja uporabniško ime tanko56, kot nalašč pa je letnica rojstva poslanca Tanka tudi 1956.

Ne želim posploševati, ampak, če povežem nekaj niti, gre za precej logično povezavo. In takšna propaganda s strani politične stranke je podla in pritlehna.

V kolikor se strinjate z mano in ste prejeli sporočilo ali več njih, storite, kar vam narekuje vest. Nekdo je uradil nizko. Ostali imamo pravico, da vidimo globlje.


Tomi Laptoš, mag. farm.

6 komentarjev:

Primoz pravi ...

Sam cesa podobnega nisem prejel, ampak to niti ni pomembno. Glede tega so stvari dokaj jasne, ne glede ali jo posilja Jure Tanko, Joze Tanko ali pa predsedniski kandidat (eni ali drugi) osebno. Po Zakonu o varstvu potrosnikov (ZVPot-A) iz leta 2002, je tudi pri nas koncno postalo posiljanje spama kaznivo.
Torej... Slovenija gor ali dol, predsednik gor ali dol, prijavi jih na Trzni inspektorat RS (tirs.info@gov.si), pa bo. Tudi ce je posiljatelj fizicna oseba, je se vedno zagrozena kazen najmanj 1mio starih sit ;)

Anže pravi ...

Se strinjam s Primožem zgoraj. Absolutno je treba take zadeve prijavit.

uros1981 pravi ...

Tomi, rešitelj 4.c! :) Prijavi to! Nato poročaj tukaj na blogu!

Tomi pravi ...

Sedaj sem temu mladeniču/njegovemu očetu glede na zadnji mail poslal še eno opozorilo. Če se zadeva ponovi, potem bo prišlo do prijave.

Anonimni pravi ...

sam tak da veste Jure Tanko ni nič v žlahiti z Jožetom Tanko-tom. Če boste pogledali v imenik boste vidl da je v Ribnici veliko Tankotov tok da ne morete potegniti nobenih logičnih niti!!!

Tomi pravi ...

anonimni: nikjer nisem zapisal, da je sin (tudi, ker vem, da bo padla dilema glede mladeniča/očeta, ni napisano, da je Jure Tanko sin politika Jožeta Tanka).

Lahko pa naredim povezavo glede na metode, ki jih uporablja stranka, ki ji pripada starejši Tanko.

O tem, koliko pa cenim anonimna mnenja, pa sem že večkrat povedal.