nedelja, december 09, 2007

Gospodu Mezku v vednost

Odziv na novico na Vesti, objavljeno dne 7.12.2007

Spoštovani gospod Peter Mezek in ostali člani Civilne iniciative za Ljubljano,

z velikim zanimanjem se poslušal vaš prispevek na tiskovni konferenci Civilne iniciative za Ljubljano, predvsem konkretne in strokovno podkovane predloge alternativnih rešitev. Moram reči, da mi je skoraj žal, da se dogodka nisem udeležil osebno (politično inscinirani dogodki, prikrito podprti s strani največje mestne opozicijske stranke, katere glava na državni ravni še ni prebolela dejstva, da je njen kandidat začel niz gladkih porazov, ki se je nadaljeval tudi z zadnjim referendumom in predsedniškimi volitvami, so pač svojevrsten humor - tega pa nam, vsej sproščenosti navkljub, morate priznati, manjka). Vendar dosti o političnem ozadju, saj vsi dobro vemo, v katerem grmu tiči zajec.

Glede na to, da ste del Civilne iniciative za Ljubljano, bi pričakoval, da je smisel delovanja omenjenega društva skrb za mesto. Zato me je zelo čudilo, ko sem na določenih drevesih v ožjem mestnem središču (glede na zdrahe, ki jih počenjate - kot iniciativa - sedaj vsi vemo, kje to je), videl propogandni material s kovinskimi spojkami pripet na drevesa.

Čudi me nekaj dejstev:

  • Med podporniki društva je tudi gospod Jazbinšek, član Zelenih. Če je pripenjanje na drevesa, ki jih v mestu že tako ogroža promet, zeleno in ekološko, potem je nekaj narobe s konceptom. Če pa ni, potem pa je očitno, da je vsaj eden od vaših podpornikov, dvoličen . Kot ekološko naravnan bi moral slednje preprečiti.

    Dejanje ni prav nič boljše od vandaliziranja marginalnih skupin, katerega pa kot iniciativa, ki se bori za lepše mesto, ne bi smela podpirati.
  • V navezavi s prejšnjo točko bi lahko vedeli, da ima mesto določene površine, namenjene oglaševanju in obveščanju. Glede na povezave z določenimi političnimi strankami najbrž ne bi bilo težko dobiti nekaj proračunskega denarja v te namene.
  • Težko si je zamisliti resno gibanje, ki svojega dela, idej in predlogov ne bi predstavila na spletni strani. Stran CILJ-a sem zaman iskal na spletu, kar mi daje vedeti, da se očitno bojite konfrontacije pred lastnim pragom -čeprav to obliko radi uporabljate sami, ko protestirate pred mestno hišo - in namesto soočanja z argumenti raje uporabljate populistične novinarske konference.
Ta dejstva zgolj kažejo na kratkovidnost miselnost in prikrite namene trenutno oblasti, ki želi prestolnico -pa čeprav na pragu predsedovanja Evropski uniji - prikazati v negativni luči. Vaš boter tako ne uporablja prav nič boljših metod, kot jih je sam očital medijem. Kljub temu, da mu nekateri mediji tukaj izdatno pomagajo. Vedeti je vseeno treba, da ne glede na to, kako vlada Ljubljane ne rabi in kako se bo vse odvijalo na Brdu, za svetovno populacijo po naslednjega pol leta prestolnica EU še vedno Ljubljana. Kjer se končno nekaj dogaja, pa še vam ustreza - ali, kot je iz akcij jasno - ne.

Tomi Laptoš
edit: sledeča povezava kaže na več kot očitno politično povezanost in skoraj paraniočen strah (ter neumestno primerjavo z določenimi sistemi)

(Če koga moti vehementen stil pisanja, navajanje lastnih idej kot preverjenih dejstev in politični populizem, naj ve, da je bil uporabljen zgolj za doseganje nivoja naslovnika. V komunikaciji, če želi biti dvostranska, se je pač potrebno prilagoditi vsem stranem)

Ni komentarjev: