sobota, januar 26, 2008

Iztrgano iz konteksta

Če ima kdo občutek, da mi gre premier Janša pošteno na živce, ima prav. Če pustim ob strani politiko, bi ga poslal tja, kamor bo tako šel- torej v pekel, vsakič, ko na Celovški stoji celoten promet zaradi obiska te ali one EU delegacije. O paradoksu ekologije kdaj drugič, tokrat bi samo še enkrat želel opozoriti na dejstvo, da je tretji človek države izjavil, da vlada prestolnice za predsedovanje ne potrebuje. Logična posledica, da je premier obrnil hrbet (zanimivo, dejstvo, da ima nekdo hrbet, še ne pomeni, da ima nekdo tudi hrbtenico) županu, ki je eden od prvih jasno pokazal, kako se podpora vladi in njemu zmanjšuje, hkrati pa je to naredil na način, ki je bil uveljavljen v oblasti, ki je premier tako zelo ne mara.

In zakaj spet pišem o premierju? V tem Nininem zapisu mi je najbolj v oči namreč padel stavek, da "ni ravno lepo, da se stavke jemlje iz konteksta". In potem sem se spomnil na znano novinarsko peticijo, pa seveda potem na vladni (neposrečen) odziv. In našel idealno empirično rešitev.

Premierja je potrebno enkrat iztrgati iz konteksta. Konteksta, imenovanega slovenska politika. In, če gledam z optimizmom, se bo to zgodilo že čez par mesecev.

Ni komentarjev: