torek, marec 04, 2008

Modern London

Počasi, ampak res zelo počasi izpolnjujem svoje fotografske dolgove iz Londona. Recimo, da sem dolg iz Tajvana že pokril - NOT. Še objava ali dve, pa bo. Vsaj London. Počasi.

The Thames Embankment - London - Source: http://metrodusa.blogspot.com/
Dockland - London - Source: http://metrodusa.blogspot.com/
Btw, I once again started to believe there migth be something that the general population refers to as love.

- neznani avtor -

10 komentarjev:

ervin pravi ...

Tomi,
tvoje fotografije so res cudovite!!!
Anyway, I truly like them!
Drugace pa je London: offices, offices, offices...and they are building even more offices, kamorkoli pogledas...
Danes je bilo zopet cudovito soncno, a vetrovno in pasje hladno...
p.s.
jaz pa pogresam zeleno pohorje, zeleno jelovico in pokljuko

Tomi pravi ...

Me veseli, da moje slike naletijo na pozitivne odzive. Sicer pa, recimo, da sem naredil okoli 150 slik, pa mi je potencialno sedem do osem toliko dobrih, da pridejo sem, pa recimo okoli 20, ki gredo na Picasino galerijo.

In imaš prav, Slovenija je zelo lepa, se strinjam in potreboval bi močan razlog, da bi se preselil izven države.

ervin pravi ...

to je okoli 5%, kar je dobro

Slovenija je cudovita, a nas narod na zalost umira v spopadu med rdecim in crnim in to v dobi informacije!!! jaz nisem mogel vec gledat tistih lopovskih, laznivih politikov, ki trosijo milijarde za "beton" in "asfalt"...(pa saj so povsod isti)

p.s.
imel sem katastrofalne ucitelje slovenscine, sedaj na tujem pa sem koncno spoznal lepoto materinega jezika

Tomi pravi ...

Dejstvo, da je res zavidljivih 5% slik meni všečnih je posledica tega, da nikoli ne slikam po nepotrebnem. Lartpurlartistično množično slikanje me nikoli ni privlačilo. Če je kompozicija slaba in slika nima potenciala, je raje niti ne naredim - čeprav, Lightroom dela polčudeže.

Za Slovenijo pa je škoda, da imamo namesto zrele družbe veliko primitivcev, kar nas zelo ovira pri razvoju. Z malo več zrelosti in sloge bi bila Slovenija še veliko dlje.

ervin pravi ...

Mislim, da vaja res dela mojstra in da postajas iz dneva v dan boljsi - notranji obcutek - feeling o tem kaj, kako, kdaj.
Samo, le ne postani prevec zahteven/perfekcionist, ker potem ne bos nikoli zadovoljen. Je tudi zelo dobro, ce obvladas graficni software, jaz ga na zalost ne.

Ena najlepsih stvari v Sloveniji je bila, da nismo bili socialno razslojeni na razrede - class society. Sedaj pa to postajamo, seveda zaradi privatne lastnine.
Ves Tomi, primitivci smo povsod, a Slovenci prav pogresamo dobrega, karizmaticnega in postenega voditelja...

desert rose pravi ...

Počasi se daleč pride. Prva, črno-modra, se mi zdi, postavi v neko drugačno (globljo?) dimenzijo, kot če bi bila čb. Novo in slutnja še novejšega poleg na desni. :) Ostre, navpične in vodoravne linije stavb... Vsekakor moderen London. Zanimivo. V katerem delu Londona pa je bilo to, če še pomniš?

Ti kar daj naslednjič še kakšni (2+2) x 2 gor, ne bo škode. ;) Ob priliki pa odkrij še ktero iz Tajvana.

Btw, lepa misel na koncu. Novi smisli so vedno lepi.

Tomi pravi ...

ervin: zelo težko bom spremenil to, kar je že v meni. Ampak recimo, da tako hudo še ni. Je rahel oksimoron, da sem delen perfekcionist, ampak to je ena od boljših definicij.

Kar se tiče Slovenije, imamo, kar imamo in težko bomo spremenili. Mislim, da je samo treba znati izkoristiti to in iz situacije potegniti največ.

desert rose: prva slika je tukaj, druga pa tukaj.

Drugače pa slike bodo. Samo moram še izbrati, če je kakšna poleg moje najljubše še primerna.

ervin pravi ...

Tomijeve besede:
"Kar se tiče Slovenije, imamo, kar imamo in težko bomo spremenili. Mislim, da je samo treba znati izkoristiti to in iz situacije potegniti največ."

Ta zadnji stavek je res pravi perfekcionizem ali pragmatiem/prakticnost - common sense - po domace, "zdrava kmecka pamet" (pa ne vem v katerem supermarketu jo kupiti?)

desert rose pravi ...

@Tomi: Uh, tole je pa lahko samo google-maps podrobnost. :) Kot vidim, je bila prva slika modernega Londona posneta "nasproti" več stoletne utrdbe Tower of London. Vsak na svojem bregu si zreta v oči. Loči ju reka Temza, povezuje Tower Bridge. Po slednjem se drug za drugim vozijo najbolj new Roverji ter najbolj old Double deckerji in v old-timer stilu zdizajnirani Taxiji. In da je predstava popolna, še bolj razdrobljena v svojih nasprotjih, je veliko teh old-timer taxijev pobarvanih v razne možne barve in reklamne motive, tako da pri njih tradicionalno poimenovanje "black cab" izgubi svoj pomen in vsebino. Pa vendar, ravno takšna nasprotja so me v Londonu zabavala, privlačila in ga delala zanimivega (recimo kake roverje, okičene z oglasi bi zlahka spregledala, takšen "black cab" pa deluje skoraj ljubko; jah, v marketingu je pač marsikatera žauba dovoljena, samo da se prime).

Pravzaprav, ko gledam tisti zemljevid in če dobro pomislim, ostre in ravne linije sploh niso nujno najmodernejši London. Morda bi bil boljši izraz čiste linije. Kaj vem. Ena od bolj posrečenih prepletov "čistih krivin" mi je Cucumber, potem je tukaj še City Hall, Millennium Dome, pa še bi se jih našlo... :)

Tomi pravi ...

Pravi moderni London bo nastal šele, ko bo zgrajena olimpijska vas in celoten kompleks. Potem bo skupaj z Docklandsom in Domom tvoril res novo arhitekturo. Do recimo 2015, ko se bo pa podoba Londona verjetno povsem spremenila tudi v coni 1 in predvsem 2.