sreda, maj 21, 2008

Ko špekulacije postanejo javne

Direktorja Ljubljanskih lekarn zaradi njegovega populizma, nestrokovnosti in kvarjenja ugleda stroke, katere niti predstavnik ni, kot je razvidno iz več zapisov, ne odobravam. Pred nekaj dnevi pa je v javnost prišla informacija, ki je na strokovnih srečanjih krožila med udeleženci že nekaj mesecev.


V Financah tako zasledimo, da "Jaklič denimo za 12 obiskov zastopnika farmacevtske družb po pol ure zahteva plačilo 10 tisoč evrov, oziroma 1.667 evrov na uro". Številka je naravnost absurdna, in četudi se jo razlaga s časom, ki ga obisk farmakoinformatorja pobere kadru, pretirana. Gre samo še za en prikaz dejstva, da njegovo imenovanje ni nič drugega kot nadaljevanje miniranja temeljev in ugleda stroke. Sicer nisem prepričan, kaj je bil točen povod, da se je mlademu japiju farmacija zamerila, vendar je na poti do njenega poskusa razvrednotenja precej vztrajen. Če bi takšno mero stamine uporabil vprid končnemu uporabniku, bi njihove poslovalnice postale oaza bolne in ne tako bolne populacije. Vendar žal bolj pomembno subtilno dirigiranje smiselnosti preferiranja določenih izdelov ali znamk z metodo korenčka in palice gospodu direktorju pobere preveč časa.

Vse to zgolj z namenom, da bo poslovanje na koncu leta rekordno in da bo takšna tudi njegova nagrada. Oziroma, če ne uporabim cinizma, z namenom najvišjega možnega zadovoljstva pacienta. Ja, gospod Jaklič je kot svetilnik sredi morja temnih oblakov, ki so se zgrnili nad stroko.


Ni komentarjev: