nedelja, maj 04, 2008

Prvi vtisi

Treba je priznati, da je recesija lahko prav zanimiva stvar. Če imaš plačo v evrih in če se nahajaš v deželi, ki ima trenutno zelo podcenjeno valuto. Res pa je, da se potem človek vpraša, kako to, da je vse v Evropi tako blazno drago.


Vsem opozorilom navkljub je bila pot do Združenih držav popolnoma neproblematična. Nobenega strogega preverjanja vnosa na letalo, dvojne kontrole ali ostalih zadev, s katerimi so nas polnili mediji še nekaj časa nazaj. Še zloglasna imigracijska služba se je izkazala za povsem človeško in veliko bolj toleratnto in manj natančno kot recimo avstralska.

Res je, da je menda Boston veliko bolj prijazen in človeški kot ostala Amerika in kar verjamem. Ker se človek počuti kot doma oz. na trenutke celo bolj. Prvi dan celo nisem videl pregovorno "postavnih" ameriških dam, ljudje so prijazni in ustrežljivi in nikjer ni videti bojazni, ki so jo spet hoteli prikazati mediji. 

Toliko za danes, ker sta bila zadnja dva dneva precej dolga in današnji še precej vetroven - vsaj na morju, kjer so nam kiti pripravili slabemu vremenu navkljub lepo predstavo. Slike, če je kakšna uspela, kasneje (saj se spomnite, kdaj je bil London objavljen, ane).


Lokalni čas:  1:25 4. maja
Zadnji nakup v Starbucksu: grande cream based Java chip  

Ni komentarjev: