sreda, september 03, 2008

Fince spoštujem po novem še bolj

Do Finske sem vedno gojil veliko simpatijo, ki sem jo pred štiri leti tudi kronal z enomesečno poletno strokovno prakso v njihovi prestolnici in okolici. Finci so sicer zadržani, vendar načelni z v visoko stopnjo morale. Po tem zapisu jih spoštujem še bolj:

Direktor finske televizije YLE Mikael Jungner, na katerega je včeraj direktor Urada vlade za komuniciranje Anže Logar naslovil dopis z zahtevo, da bodisi predstavi konkretne dokaze za obtožbe v oddaji bodisi se opraviči, do danes ni odgovoril z dokumenti, ki bi hude obtožbe dokazovali, oziroma se ni opravičil.

Verjamem, da našega mrtvohladnega ciničnega premiera nič ne razjezi bolj kot hladni Finci, ki vztrajajo pri svojem. Ker je enostavno v njihovi naravi, da ničesar ne delajo brez premisleka. In se tudi nekdanjemu prvemu človeku EU ter tretjemu človeku štirikrat manjše države v odhodu ne pustijo. Vse čestitke.

6 komentarjev:

Janez Mikec pravi ...

Kako ti je uspelo priti v združbo foto blogov? ali so bili na začetku nekoliko lažji pogoji?

Tomi pravi ...

Poglej malo po tagih. Ti bo jasno.

Anonimni pravi ...

Ja, Finci so res nekaj posebnega. Že samo poslušat novinarja in njihov način podajanja enih informacij...ja:)

Luka pravi ...

Res so.

Anonimni pravi ...

žal, Finci ne bodo zaprli Janšo. še manj naša policija. Če bodo koga priprli na Slovenskem, bodo to male ribe...do Janše jim ne bo uspelo priti.

LP

Bufo pravi ...

Tudi meni so Finci vedno bolj vsec :)