četrtek, december 25, 2008

Inventura 2008

Čeprav sem dve leti nazaj napisal, da koncepta inventure ne odobravam, pa je letos inventura precej bolj terapevtsko usmerjena in pade izven okvirjev. Enostavno povedano pod leto 2008 (predvidevam, da se v nadaljnih petih in pol dneh ne bo zgodilo nič tako dramatičnega) ne morem potegniti črte, ampak bom kar čez celo leto potegnil križ. Leto 2008 je bilo namreč katastrofalno.

Sicer je na negativni strani samo en razlog, ki kljub vsemu odtehta. Sibirska saga, ki vedno znova dobi kakšno dodatno utež, ki ne pusti, da bi splavala na površnje in dokončno izginila. Zadnja dodatka sta splošna recesija, ki je po insajderskih informacijah oplazila tudi večino mojih potencialnih delodajalcev in zelo sebična želja, da bi šel naslednje leto na dopust. Ker je dopust ciljan in časovno opredeljen in ker menjava delovnega mesta prinese s sabo eno brezdopustniško obdobje, se je rešitev spet oddaljila. Za vse, ki vas bodo spet srbeli prsti na tipkovnici, eno od vprašanj na zadnjem razgovoru pred dobrim mesecem je bilo: "Saj nimate kakšnega dopusta planiranega, verjetno?"

Sicer pa ni bilo vse tako negativno. Dopust na drugi strani Atlantika je bil super, aprilski simpozij v Portorožu tudi, res prijetno pa so me presenetili v enem od tujih predstavništev ob Ljubljanskem maratonu. In še edina zadeva, za katero lahko letos rečem, da sem ponosen, da sem jo naredil. Trenutno sem pri okoli 1100 in še nekaj pretečenih kilometrov. V vseh letnih časih, ob vsaki uri (mislim, da kar dobesedno), v vseh temperaturah in ne glede na vreme, počutje in stanje (ne)prespanosti. Pa še kaj lepega in pozitivnega bi se našlo, samo vse pač ni za javnost...

Leto 2009 bo gotovo boljše.

2 komentarja:

Trobec pravi ...

Človek bi res pomislil, da ti je tako zelo hudo, da kar cez celo leto potegneš križ...kaj bo šele, če bo naslednje leto še slabše...najbolše, da se kar fentaš...

Sicer pa, naslednje leto bo zagotovo boljše: "Po kitajskem horoskopu bo leto 2009 leto zlate ure s kukovco...tako da bodo vsi imeli polno zlata in ne bo več niti sledu o gospodarski krizi. In vsakič ko se bo kukavca oglasila, se bo bogastvo samo še množilo...";)

Dej no Tomi...življenje vseeno ni taka tragedija...pravzaprav bi rekel, da je lepo.

Tomi pravi ...

Če ne bi bilo one negativne zadeve, bi dejansko bilo leto precej vredu. Je pa res, da je tematika takšna, da se nekaj ljudi z mano nikakor ne strinja in debata o tem pripelje do povišanih temperatur.