nedelja, april 19, 2009

Čiščenje preteklosti

Preteklost je zanimiva zadeva, ki ne samo, da aktivno vpliva na našo sedanjost, ima tudi precej pomemben vpliv na našo prihodnost. Zato je vsake toliko nujno potrebno narediti red med fizičnim, ki se nam nabira v predalih, kljub temu, da je to rahlo dvorezen meč. Pa tokrat ne bom o tem, kako nas določeni predmeti, pa naj gre za kaj oprijemljevega ali samo za trivialne račune ali vabila na dogodke, spominjajo na stvari, ki so bile in jih predvsem sedaj ni. Človek načeloma pač ohrani lepe spomine, razen, ko ugotovi, da je trenutno precej na slabšem, kot je bil. Tako je pač življenje.

Bolj kot sentimentalnost so mi dali misliti - bančni izpiski. Matematika odpove ob dejstvu, da sem imel kot pripravnik s približno 2/3 sedanje plače večje prihranke kot sedaj, ko imam polno, kljub temu, da sedaj realno gledano precej manj izdatkov. Če mi je po diplomi uspelo vsako leto obiskati eno bolj ali manj oddaljeno državo, recimo Avstralijo in Singapur pred dvema letoma, Tajvan in London predlani in Vzhod ZDA lani (in ob tem še izdatno zapravljati), je letos dopust bolj privid, čeprav je od zadnjega minilo že skoraj leto, pa še edino izobraževanje, na katerega nas delodajalec pošlje (plača pa sponzor) se mi je premaknilo na oktober.

Sicer ne mislim nikogar poimensko obtoževati (čeprav je ena oseba objektivno kriva), sta krivca več kot znana. Recesija in splet nesrečnih dogodkov, podrobno opisan v enem od prejšnjih zapisov. Nekaj se bo moralo konkretno spremeniti, čeprav sem počasi že brez idej, na koga vplivati, da bi se stvari popravile.

Bottom line: čiščenje je depresivno opravilo. Splača se ga izogibati.

Ni komentarjev: