torek, september 28, 2010

O tem, zakaj stavka javni sektor

Citiram zapis, ki je se pojavil na precej spletnih forumih, ker sem mnenja, da je popolnoma resničen oz. tak, kot bi ga zapisal verjetno tudi sam.

"Volk pove zajčku, da mu bo zaradi težav pri poslovanju za nekaj let zamrznil plačo, da pa mu bo po nekaj letih v štirih obrokih odpravil plačno nesorazmerje, ki bo nastalo. Zajček pristane, ker mu volk to tudi pisno potrdi - skleneta pisni dogovor.
Zajček dela in je vsa leta tiho. Ko pa pride čas, da volk izpolni obljubo, jo volk enostransko prekliče in celotnemu gozdu kriči, kako je zajček pokvarjen, ker ne razume, da je kriza in zahteva povišanje plač. Zajček skuša vsem pojasniti, da ne zahteva povišnja plač ampak samo tisto, kar je nekaj let dobival manj, kot bi mu pripadalo, vendar vsi poslušajo volka. Zajček povesi ušesa in je naprej tiho.
Čez nekaj dni pa izve, da je volk dvignil plačo medvedu, ker ga je ta s svojim rjovenjem preglasil in prestrašil ostale živali v gozdu. Zajček zbere pogum in glasno pove, da se te igre ne gre več. Ker pa je volk veliko močnejši od zajčka, spremeni pravila igre in zajčka predstavi kot največjega sovražnika gozda in vseh živali. Medved pa se potuhne in pridno grize pogačo z medom. Vsaka podobnost z javnim sektorjem in vlado JE NAMERNA."

2 komentarja:

jin pravi ...

In potem je vse tiho bilo

void pravi ...

Hvala, da si spomnil na tole ... Preveč pozabljam(o) :)