sobota, januar 28, 2012

Pismo bodoči vladi Republike Slovenije

Bodoča vlada Republike Slovenije!

Pisma žal ne morem začeti z besedo spoštovana, ker ne na mestu premiera niti na mestu predsednika državnega zbora ni človeka, ki bi ga spoštoval. Težko je imeti zaupanje v človeka, ki nima toliko morale in vesti, da bi se odrekel pohlepu po oblasti sredi postopka, ki ga utemeljeno bremeni vpletenosti v sporne orožarske posle ali človeka, ki se pridobil volilce s tem, da se odpovedal prvemu, potem pa jih grdo zlorabil.

Ker se preveč zavedam, kaj je nesmotrno razpologanje z mojim, trdo prisluženim, davkoplačevalskim denarjem povzročilo v letih 2004 do 2008, imam zato do naslednjih predčasnih volitev namen poskrbeti, da bodoča vlada ne bo imela na razpolago niti centa denarja, ki bi šel na napačne roke. V času do naslednjih volitev bom:

  •  vse večje nakupe opravil v tujini, znotraj EU tiste, ki presegajo vrednost, ko je nanje potrebno plačati carino oz. izven, ko cena ne presega limita
  • skrbno preučil vse možnosti honorarnega zaslužka, ki bi pomenile, da bo potrebno plačati večjo dohodnino
  • v službi delal točno toliko, kot se pričakuje od mene (ker ne želim izplačila nobenih nadur, ki so zaradi višje postavke višje obdavčene) ter v polnosti izkoristil vse dneve rednega dopusta in študijskega dopusta
  • preučil vse legalne možnosti za plačilo najmanjšega možnega zneska dohodnine
  • temeljito razmislil o ustanovitvi s.p.-ja, kar mi bi omogočalo večjo finančno fleksibilnost
  • poskrbel, da mi ne bo potrebno plačati nobene prometne ali druge kazni, ki bi šla v proračun
  • zapravljal točno toliko, kot je nujno potrebno in nič več
Če povzamem, bom poskrbel, da bom ta izsiljeni mandat poskrbel za čimbolj težavno vladanje in temeljit nadzor nad vsakim centom, ki bi lahko šel v napačne roke. Žal mi je, da bom državljan neke vzporedne republike, kateri bodo vladali licemerstvo, maščevalnost in dvojna merila v obliki človeka, ki je v kazenskem postopku.

Žal mi je, da bom po novem državljan takšne države.


Ni komentarjev: